Επιλέγοντας τον ιδανικό αφυγραντήρα

Πλήρης οδηγός αγοράς αφυγραντήρα 2020

Σπάνια σκεφτόμαστε το περιεχόμενο στον αέρα που αναπνέουμε. Εκτός από τα κύρια αέρια (άζωτο, οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα), ο αέρας περιέχει επίσης υδρατμούς, οι οποίοι αναφέρονται ως υγρασία. Αυτά τα επίπεδα υγρασίας ορίζονται ως ποσοστό που ονομάζεται σχετική υγρασία. Παρακάτω θα παραθέσουμε τι να προσέξετε για να αγοράσετε τον καλύτερο αφυγραντήρα.

Η σχετική υγρασία επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το υψόμετρο, την εποχή, τις καιρικές συνθήκες και την ανθρώπινη δραστηριότητα (για παράδειγμα, κρέμονται βρεγμένα ρούχα σε κλειστούς χώρους, μαγειρεύουν και έχουν συνεχώς υγρό στο σπίτι). Μερικές φορές, η επιπλέον υγρασία μπορεί να προέλθει από την αύξηση της υγρασίας. Μερικές φορές βγαίνει από το έδαφος, μέσα από τους τοίχους.

Η περίσσεια υγρασίας δρα ως κηλίδα καλλιέργειας για μούχλα, ακάρεα σκόνης και μούχλα. Αυτά έχουν συνδεθεί με απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. Η υπερβολική υγρασία προκαλεί επίσης σκουριά σε μεταλλικές επιφάνειες και μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα ηλεκτρονικά σας. Η επένδυση σε έναν αποτελεσματικό αφυγραντήρα αποτρέπει ορισμένα από αυτά τα προβλήματα.

Ένας αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που μειώνει την ποσότητα υδρατμών στον αέρα. Λειτουργεί λαμβάνοντας μεγάλες ποσότητες αέρα, αφαιρώντας την υγρασία μέσα σε αυτό και φυσώντας τον ξηρό αέρα πίσω. Η εξαγόμενη υγρασία συλλέγεται σε δίσκο στάγδην που πρέπει να αδειάζετε κάθε φορά σε λίγο. Τα καλύτερα επίπεδα υγρασίας για άνεση είναι 40% έως 60%.

Οι αφυγραντήρες είναι πραγματικά ήσυχα;

Η απλή απάντηση είναι ναι. Οι περισσότεροι αφυγραντήρες πέφτουν κάτω από τη γραμμή των 60 dB, κάτι που μοιάζει με μια συνηθισμένη συζήτηση μεταξύ δύο ανθρώπων. Στη συγκριτική μήτρα θορύβου, η αναπνοή μετράται στα 10 dB, ενώ το πιστολάκι μαλλιών είναι 70 dB.

Οι κατασκευαστές μειώνουν τον θόρυβο χρησιμοποιώντας υψηλής απόδοσης συμπιεστές και μειώνοντας τις διαθέσιμες ρυθμίσεις ταχύτητας ανεμιστήρα. Οι εξατμίσεις τοποθετούνται στρατηγικά στην κορυφή για να μειώσουν τα επίπεδα θορύβου. Τα πολλαπλά φίλτρα και τα κινούμενα μέρη είναι επίσης πηγές θορύβου, οπότε τα λιγότερα εξαρτήματα καθιστούν τον αφυγραντήρα σας πολύ πιο ήσυχο.

Πώς να επιλέξετε ένα ήσυχο αφυγραντήρα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να είστε επιφυλακτικοί όταν αγοράζετε έναν ήσυχο αφυγραντήρα. Αυτά περιλαμβάνουν:

Το επίπεδο θορύβου

Δεδομένου ότι αναζητάτε έναν ήσυχο αφυγραντήρα, αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Όσο χαμηλότερα είναι τα ντεσιμπέλ που μετράει, τόσο καλύτερη είναι η επιλογή. Αυτό όμως θα επηρεάσει άλλους παράγοντες, όπως η τιμή. Οι πιο αθόρυβοι αποσβέσεις τείνουν να κοστίζουν περισσότερο.

Ενεργειακής απόδοσης

Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι θα προσθέσετε τον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας εάν επιλέξετε έναν αναποτελεσματικό αφυγραντήρα. Να είστε επιφυλακτικοί με το αυτοκόλλητο ENERGY STAR, το οποίο σας δείχνει ότι η μονάδα έχει δοκιμαστεί και βαθμολογηθεί για ενεργειακή απόδοση.

Χώρος που καλύπτεται

Η γνώση του πού θα χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα θα σας βοηθήσει. Εάν το σπίτι σας έχει μεγάλα δωμάτια, για παράδειγμα, θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί για το φάσμα των 1500 έως 4500 τετραγωνικών ποδιών. Επίσης, ένας αφυγραντήρας καθιστικού μπορεί να είναι πιο δυνατός από ένα υπνοδωμάτιο – η τηλεόραση θα καλύψει τον θόρυβο.

Ευκολία στη χρήση

Αναζητήστε τον αφυγραντήρα με τον ευκολότερο πίνακα ελέγχου. Θα πρέπει επίσης να έχει μια εύκολη προβολή οθόνης LED και πολλές έξυπνες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τη χρήση σας. Έχοντας ένα χαρακτηριστικό αυτόματης επανάληψης (σε περίπτωση διακοπής ρεύματος) είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Έχοντας ένα ήσυχο αφυγραντήρα

Είτε πρόκειται για το σπίτι, το γραφείο, το υπόγειο ή ακόμα και τους μικρότερους χώρους όπως ντουλάπια και χρηματοκιβώτια όπλων, η κατοχή ενός αφυγραντήρα έχει τα οφέλη του. Αυτά περιλαμβάνουν:

Διατηρώντας επίπεδα κατοικημένης υγρασίας, τα οποία κάνουν τα δωμάτια πιο άνετα να είναι μέσα. Η χαμηλή υγρασία σημαίνει επίσης ότι η ατμόσφαιρα είναι λιγότερο φιλόξενη σε βακτήρια, μούχλα και σπόρια που προκαλούν μούχλα.
Έχουν φίλτρα που αφαιρούν βακτήρια και οσμές από τον αέρα. Αφαιρούν επίσης αλλεργιογόνα όπως σκόνη και γύρη.
Λειτουργούν ήσυχα και διακριτικά, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνήθειες και οι συνήθειες δεν θα διακοπεί.
Βοηθούν στη μείωση του κόστους ενέργειας στο σπίτι σας. Ως μονάδα, ένας ήχος αφυγραντήρας δεν χρησιμοποιεί πολλή ισχύ. Εντούτοις, βοηθούν την λειτουργία AC πιο αποτελεσματικά. Αφαιρούν την υγρασία από τον αέρα, η οποία είναι το ήμισυ της εργασίας. Τα έξοδα επισκευής και αντικατάστασης AC μειώνονται επίσης.
Οι αθόρυβοι αφυγραντήρες συμβάλλουν στην επέκταση της ζωής των ταπετσαριών, των κουρτινών και του χαρτιού τοίχου. Όλα αυτά υποφέρουν όταν υπάρχει υπερβολική υγρασία. Μπορούν να εξασθενίσουν, να αποχρωματιστούν ή ακόμα και να αρχίσουν να σαπίζουν.
συμπέρασμα
Η επένδυση σε έναν ήσυχο αφυγραντήρα είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και ειρήνης. Παίρνετε όλα τα πλεονεκτήματα του να έχετε έναν αφυγραντήρα, με την κύρια εξαίρεση του προφανή θόρυβο. Έρχονται επίσης με ένα σωρό έξυπνες επιλογές για τον προ-προγραμματισμό διαφόρων λειτουργιών. Όλα αυτά γίνονται με ένα μικρό κόστος για το λογαριασμό σας ηλεκτρικού ρεύματος, και σε ορισμένες περιπτώσεις, καθόλου. Και με βάση την έρευνά μας, τα hOmeLabs κάνουν το καλύτερο.

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις:

Πώς μπορώ να υπολογίσω αν είναι ενεργειακά αποδοτική ή όχι;

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζετε αν ο αφυγραντήρας είναι ενεργειακά αποδοτικός είναι να αναζητήσετε μια αξιολόγηση ENERGY STAR. Αυτό συνήθως εμφανίζεται εμφανώς στη συσκευασία και στη μονάδα ως αυτοκόλλητο. Η περιγραφή του προϊόντος θα έχει επίσης πληροφορίες κατανάλωσης ρεύματος, τις οποίες μπορείτε να συγκρίνετε με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Ως τελευταίο (ή πρώτο;) θέρετρο, ελέγξτε το διαδίκτυο για τις αξιολογήσεις ενεργειακής απόδοσης του επιλεγμένου μοντέλου.

Μπορεί ένας ήσυχος αφυγραντήρας να λειτουργήσει για πολλαπλά δωμάτια;

Εξαρτάται από δύο κύριους παράγοντες. συνολικά τετραγωνικά μεγέθη και συνθήκες αέρα. Εάν η συνολική επιφάνεια των δωματίων σας είναι μικρότερη από τα τετραγωνικά μέτρα που καλύπτει ο αφυγραντήρας (και αν τα δωμάτια συνδέονται μέσω των αεραγωγών), τότε θα πρέπει να λειτουργήσει.

Τούτου λεχθέντος, η απόδοση θα επηρεαστεί από τις συνθήκες του αέρα, ιδιαίτερα την υγρασία και τη θερμοκρασία. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ανοίγματα στα δωμάτια για καλύτερη ροή αέρα. Ακόμα, οι κατασκευαστές συστήνουν έναν αφυγραντήρα ανά δωμάτιο. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα φορητό και απλά να το μετακινήσετε όπως χρειάζεται.

You May Also Like