ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Οδηγός αγοράς – Τι να προσέξω;

Τα κλιματιστικά κυρίως στις πόλεις, θεωρούνται πλέον απαραίτητα για κάθε σπίτι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού αλλά και σαν πηγή θέρμανσης τις κρύες μέρες του χειμώνα ή ακόμη και του φθινοπώρου.Σίγουρα οι περισσότεροι όταν ξεκινούν την έρευνα αγοράς επικεντρώνονται στην τιμή και ψάχνουν την πιο οικονομική λύση, το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι πως αγνοώντας πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά των air condition και κοιτώντας μόνο την τιμή, καταλήγουν να έχουν ένα κλιματιστικό που δεν τους ζεσταίνει όσο πρέπει τον χειμώνα ή τους προσφέρει την δροσιά που θα μας πρόσφερε και ένας κοινός ανεμιστήρας των δέκα ευρώ. Το σημαντικότερο είναι να ξέρουμε εκ των προτέρων για τη χρήση θέλουμε το κλιματιστικό μας αλλά και τον χώρο που θέλουμε να θερμαίνει/δροσίζει ώστε να ξέρουμε περίπου σε ποια κατηγορία κλιματιστικών θα κινηθούμε. Επειδή όμως μόνο αυτά σίγουρα δεν φτάνουν για να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή αποφεύγοντας να σπαταλήσουμε άσκοπα χρήματα σας παραθέτουμε τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξει κάποιος πριν αγοράσει τελικά κλιματιστικό.

Κλιματιστικά Inverter:Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τα air condition  σαν μια οικιακή συσκευή με μεγάλη κατανάλωση και πολύ θόρυβο, κάτι που ίσχυε έως ότου  ήρθαν στην αγορά τα κλιματιστικά τύπου inverter τα οποία είναι αθόρυβα και με χαμηλότερη κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει καθώς όταν ο αισθητήρας πιάσει την θερμοκρασία που του έχει ζητηθεί χαμηλώνει την ένταση στον κινητήρα ώστε να διατηρήσει στα επιθυμητά επίπεδα ενώ τα παλαιότερα κλιματιστικά όταν πιάναν την ζητούμενη θερμοκρασία σβήνανε εντελώς τον κινητήρα τους και όταν χρειαζόταν ξανά άναβε δουλεύοντας στο μέγιστο καίγοντας έτσι πολύ περισσότερο ρεύμα και παράγοντας πολύ παραπάνω θόρυβο.

Ιονιστής: Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια στην επιλογή κλιματιστικού το οποίο σχεδόν όλοι αγνοούν ή δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του είναι ο ιονιστής. Μέσα σε ένα σπίτι υπάρχουν στην ατμόσφαιρα του βακτήρια, μύκητες  διάφορες χημικές ουσίες κυρίως από τα καθαριστικά αλλά σε πολλές περιπτώσεις και καπνός τσιγάρου γεμάτος με νικοτίνη και πίσσα δημιουργώντας έτσι μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα μέσα στον ίδιο μας τον χώρο, τώρα θα αναρωτιέστε πως θα βοηθήσει ένα κλιματιστικό σε αυτό,η απάντηση είναι πολύ ποιο απλή από ότι ενδεχομένως να νομίζεται. Ο λόγος που όλοι αισθανόμαστε να αναπνέουμε καθαρό και φρέσκο αέρα όταν είμαστε έξω στην φύση είναι ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αρνητικών ιόντων στην ατμόσφαιρα τα οποία φιλτράρουν όλες τις ρυπογόνες ουσίες. Έτσι λοιπόν ένα κλιματιστικό με ιονιστή απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μας αρνητικά ιόντα τα οποία σκοτώνουν όσα προαναφέραμε και μας χαρίζουν μια καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα.

Επιλογή ισχύος (BTU):Ας περάσουμε τώρα στο πιο τεχνικό κομμάτι της υπόθεσης. Η ισχύ ενός κλιματιστικού είναι ουσιαστικά το πόσο μπορεί να ψύξη ή να θερμάνει έναν χώρου και σε ποιες θερμοκρασίες μπορεί να φτάσει για παράδειγμα, υπάρχουν κλιματιστικά που τον χειμώνα μπορούν να ανεβάσουν την θερμοκρασία έως 30 βαθμούς ενώ άλλα έως 28 ή ακόμη και 26.Ο υπολογισμός γίνεται σε BTU(British Thermal Unit) αλλά η επιλογή κλιματιστικού με την σωστή ισχύ για τον χώρο μας  είναι μια διαδικασία δύσκολη μιας και δεν παίρνουμε υπόψη μας μόνο την συσχέτιση BTU και τετραγωνικών μέτρων, κάτι που θα ήταν πολύ απλό και εύκολο, αλλά και αρκετούς άλλους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του κλιματιστικού μας. Πέρα από το προφανές δηλαδή τον όγκο και του ύψους του κτιρίου μεγάλο ρόλο παίζει το είδος κατασκευής του αλλά και το εάν υπάρχει μόνωση, δηλαδή ένα σπίτι με συνθετικά κουφώματα διατηρεί περισσότερο την θερμοκρασία μέσα στον χώρο χωρίς να επηρεάζεται από την εξωτερική θερμοκρασία σε αντίθεση με έναν χώρο  με αλουμινένια κουφώματα που θα έχανε πιο εύκολα την θερμοκρασία του και θα χρειαζόταν ένα κλιματιστικό μεγαλύτερης ισχύος.Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή ισχύος στο κλιματιστικό σας είναι ο όροφος του σπιτιού σας τον βαθμό και τις ώρες που χτυπάει ο ήλιος το κτίριο αλλά και ακόμη και το πόσα άτομα μένουνε μέσα στο σπίτι μπορεί αν επηρεάσει.

Ενεργειακή κλάση:Όπως όλες οι οικιακές συσκευές έτσι και τα κλιματιστικά κατηγοριοποιούνται σε ενεργειακές κλάσεις και ο διαχωρισμός γίνεται με βάση τον συσχετισμό ενέργειας που παράγουν(θερμότητα) και ενέργειας που καταναλώνουν. Οι κατηγορίες είναι επτά με την μεγαλύτερη να είναι η Α+++ και η D η χαμηλότερη. Σε γενικές γραμμές θα συνιστούσαμε να μην αγοράσετε κλιματιστικό χαμηλότερο της κλάσης A καθώς και θα καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα κάτι που προφανώς θέλουμε να αποφύγουμε αλλά και κάποιες φορές όχι μόνο δεν θα φιλτράρουν τον αέρα στον χώρο σας αλλά θα τον επιβαρύνουν κιόλας.

Σύνδεση Wi-fi:Σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο σαν χαρακτηριστικό αλλά τα κλιματιστικά με σύνδεση σε Wi-fi είναι κάτι που θα συνιστούσαμε όχι γιατί βοηθάει σε κάτι στην απόδοση της συσκευής αλλά είναι  αρκετά βολικό για εμάς και κάνουν πολύ πιο εύχρηστο το κλιματιστικό. Ουσιαστικά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνδεθεί η συσκευή με το wifi και έτσι θα μπορούμε να χειριζόμαστε το κλιματιστικό από το smartphone ή το tablet μας. Πράγμα που μας γλιτώνει από την ενοχλητική κατάσταση να ψάχνουμε που έχουμε αφήσει το χειριστήριο ή ακόμη χειρότερα να ψάχνουμε τελευταία στιγμή μπαταρίες ώστε να ανοίξουμε ή να κλείσουμε το air condition.

Τα καλύτερα κλιματιστικά

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ 9000 BTU

    • FUJITSU ASYG09LLCE

Η συμπαγής σχεδίαση, ο εύχρηστος προγραμματισμός και κυρίως η οικονομική λειτουργία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού της Fujitsu. Αποδοτικό τόσο στην ψύξη όσο και στη θέρμανση, χωρίς θορύβους και οσμές θα ζεστανει ή θα κρυώσει τον χώρο σας με καθαρό αέρα απροβλημάτιστα και χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε μια μικρή περιουσία στη Δεή αφού η συσκευή είναι Α++. Έρχεται με 2 χρόνια εγγύηση και 10 χρόνια στο μοτέρ!

  • MIDEA MB-09N8D6-I Mission WiFi

    Δροσιά και θέρμανση, αποτελεσματικά και οικονομικά, από την ποιοτική συσκευή της κορυφαίας MIDEA. Πεντακάθαρος αέρας, ιονιστής, παραμετροποίηση της λειτουργίας ανάλογα τον χώρο και τις συνθήκες, τεχνολογία γρήγορης θέρμανσης και ψύξης, χειρισμός από το κινητό σου, λειτουργία ύπνου και αυξημένη οικονομία ενέργειας. Είναι ενεργειακής κλάσης Α++ και έχει 3 χρόνια εγγύηση και 10 χρόνια στο μοτέρ.
    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt

  • Crown TCI-09LF4061 Inverter 9000BTU

    Απόδοση και οικονομία στην οικονομικότερη επιλογή μας. Λίγο κάτω από τα 240 ευρώ η συσκευή της Crown δεν έχει να ζηλέψει κάτι από πολύ ακριβότερες. Ενεργειακή κλάση Α++, χαμηλά επίπεδα θορύβου τόσο μέσα στο χώρο όσο και στην εξωτερική μονάδα, ιδανικό για οικιακή χρήση σε χώρους έως 20 τετραγωνικά μέτρα. Ένα τίμιο κλιματιστικό που θα κάνει τη δουλειά χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.
    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Κωτσόβολος

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ 12000 BTU

  • F&U FVIN-12032

    Εξαιρετική επιλογή στα 12000BTU τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Οικονομικότατη συσκευή χαμηλής κατανάλωσης ενεργειακής κλάσης Α++, με χαμηλή ετήσια κατανάλωση, θα ελέγξει τη θερμοκρασία ιδανικά, με φίλτρα ιονισμού και σκόνης, για καθαρό αέρα απαλλαγμένο από οτιδήποτε βλαβερό. Πληθώρα έξυπνων λειτουργιών όπως αυτόματη επανεκκίνηση, αυτόματη απόψυξη, αυτοδιάγνωση και ενημέρωση τυχόν προβλημάτων, λειτουργία turbo για να επιτευχθεί σύντομα η επιθυμητή θερμοκρασία. Και όλα αυτά σε μια αθόρυβη συσκευή που δεν ξεπερνάει τα 40db. Με τιμή έκπληξη φυσικά που το ανεβάζουν στις τοπ επιλογές για 12άρι inverter air condition.

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt, Κωτσόβολος

  • MIDEA MB-12N8D6

    Τα κλιματιστικά Media φημίζονται για το πόσο δυνατά είναι. Το συγκεκριμένο είναι ένα 12άρι air condition inverter υψηλής ποιότητας, που θα κάνει τη δουλειά του αθόρυβα στα 40db, φυσικά οικονομικά αφού η ενεργειακή του κλάση είναι Α++ και έχει και κάποις έξυπνες λειτουργίες που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Πεντακάθαρος αέρας χάρη στα φίλτρα ιονισμού, παραμετροποίηση λειτουργίας ανάλογα τις συνθήκες και τον χώρο, λειτουργία για γρήγορη θέρμανση ή ψύξη, wifi, χειρισμός από το κινητό σου τηλέφωνο, λειτουργία ύπνου, έξυπνη διάγνωση για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Εγγύηση 3 και 10 έτη για συσκευή και μοτέρ αντίστοιχα.

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt

  • DAIKIN SET 12 ATXP35L / ARXP35L COMFORA

    Όταν μιλάμε για ψύξη και θέρμανση το όνομα DAIKIN σημαίνει ποιότητα και είναι εγγύηση από μόνο του. Είναι η Mercedes των κλιματιστικών. Το μοντέλο DAIKIN SET 12 ATXP35L έρχεται με 1002 καλούδια και υπόσχεται να δημιουργήσει την πιο ευχάριστη και ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Οικονομική λειτουργία, Εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία Standby, Νυχτερινό πρόγραμμα λειτουργίας, Πρόγραμμα ευχάριστης ατμόσφαιρας, Ισχυρή λειτουργία, Αυτόματη εναλλαγή ψύξης / θέρμανσης, Αθόρυβη λειτουργία εσωτ. μονάδας, Αυτόματη κατακόρυφη κίνηση πτερυγίων, Αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα, Αποσμητικό φίλτρο αέρα από τιτάνιο με επικάλυψη απατίτη, Δυνατότητα σύνδεσης με Online Controller WIFI, 24ώρος χρονοδιακόπτης, Αυτόματη επανεκκίνηση, Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος, Δυνατότητα σύνδεσης πολλών μονάδων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt

  • Finlux FDCI-12LK46GFH Inverter 12.000BTU

    Πολύ καλή επιλογή aircondition στα 12000BTU ενεργειακής κλάσης Α+++. Μπορεί να μην έχει τα καλούδια άλλων συσκευών αλλά πρόκειται για μια πολύ τίμια και οικονομική επιλογή σε αυτά τα χρήματα που θα κάνει την δουλειά για την οποία αγοράστηκε. Δηλαδή θα ψύξει ή θα θερμάνει τον χώρο σας χωρίς να βάλετε συνέταιρο την ΔΕΗ στο πορτοφόλι σας.

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Κωτσόβολος

  • Mitsubishi MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35 Inverter 12.000
  • AIR CONDITION FINLUX FDCI-12FJ40 BL

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ 18000 BTU

  • INVENTOR OMNIA ECO O3MVI32-18WiFiR

    Η εταιρία Inventor όπως και η Media έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και πραγματικά έχουν διδάξει τι θα πει ποιοτικό, οικονομικό και στιβαρό κλιματιστικό. Το brand Inventor από μόνο του πλέον αποτελεί εγγύηση ποιότητας και απροβλημάτιστης λειτουργίας, χωρίς φυσικά να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία. Το μοντέλο OMNIA ECO O3MVI32-18WiFiR είναι από τα καλύτερα μοντέλα της αγοράς όπου θα πιάσει τις επιθυμητές θερμοκρασίες τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα, ενεργειακής κλάσης ψύξης Α++ και θέρμανσης A+++ για να μην πληρώνεται τα μαλλιοκέφαλά σας στη ΔΕΗ, κάνοντάς το φυσικά οικονομικότερο του πετρελαίου. Διαθέτει wifi, χειριστήριο με λειτουργία που αναγράφει την θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται, λειτουργία eco στην ψύξη, καθαρισμό αέρα, ιονιστή, αφύγρανση, χρονοδιακόπτη και εγγύηση 10 έτη!

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt, Κωτσόβολος, E-shop.gr

  • LG Klima PM18EP.NSK/PM18EP.UL2 5.5KW

    Επαναστατική τεχνολογία που παρέχει εκπληκτική απόδοση, αθόρυβα αλλά συνάμα αποτελεσματικά με την εγγύηση της LG. Ενεργειακή κλάση θέρμανσης και ψύξης Α+ και Α++ αντίστοιχα, αφυγραντήρας για να καταπολεμήσετε την υγρασία και ιονιστής για να εξασφαλίσετε ότι ο αέρας που αναπνέεται είναι καθαρός. Με τέτοια τιμή για 18άρι της LG θα πρέπει να αισθανεστε τυχεροί αν το βρείτε διαθέσιμο.

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Κωτσόβολος

  • GREE HANSOL GRS-181 EI/JSH2-N2 18000BTU INVERTER

    Ένα από τα καλύτερα 18άρια της αγοράς. Μεγάλη ισχύ και ενεργειακή απόδοση A+++ υπόσχονται να θερμάνουν ή να δροσίσουν τον χώρο σας απροβλημάτιστα και οικονομικά. Το brand GREE αποτελεί εγγύηση στο χώρο και η συσκευή HANSOL GRS-181 είναι μια από τις κορυφαίες. Διαθέτει τηλεχειριστήριο με μεγάλη φωτιζόμενη οθόνη LCD και ειδικές λειτουργίες χαμηλού θορύβου και i-Feel, κατά την οποία η μονάδα ρυθμίζει την θερμοκρασία του χώρου με γνώμονα την θερμοκρασία στο σημείο που βρίσκεται το τηλεχειριστήριο. Επιπλέον διασφαλίζει περαιτέρω άνεση, μέσω της νέας αυτόματης τριπλής περσίδας κατανομής αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις , ανεμιστήρα Inverter με επτά ταχύτητες και της χαμηλής στάθμης θορύβου έως 22dB, όπως και της ειδικής προγραμματιζόμενης λειτουργίας ύπνου σε διάφορες καμπύλες θερμοκρασίας. Τέλος, διαθέτει διπλά φίλτρα σκόνης, ενεργού άνθρακα, αλλά και την μοναδική τεχνολογία ιονιστή Cold Plasma για τα υψηλότερα επίπεδα υγιεινής.

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: E-shop.gr

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ 24000 BTU

  • Finlux FDCI-24LK46GFH Inverter 24.000BTU

    Το κλιματιστικό Finlux FDCI-24LK46GFH Inverter 24000 Btu A+++/A++24000 Btu αποτελεί μια ιδανική λύση για χειμώνα και καλοκαίρι. Με απόδοση 24000 Btu και Inverter συμπιεστή, σίγουρα θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σας για θέρμανση και ψύξη. Διαθέτει λειτουργία αφύγρανσης και αποδίδει πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου κάνοντας το περιβάλλον που ζείτε πολύ υγιεινότερο. Είναι ενεργειακής κλάσης Α+++ και καταναλώνει πολυ λιγότερο ρεύμα συγκριτικά με τα κλιματιστικά με ενεργειακή κλάση Α+.

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Κωτσόβολος

  • GREE HANSOL GRS-241 EI/JSH2-N2 24000BTU INVERTER

    Με τη χρήση οικολογικού ψυκτικού υγρού R410a, τεχνολογίες G10 και ALL DC Inverter, όπως επίσης και επώνυμους συμπιεστές, το κλιματιστικό Hansol Super DC Inverter Ecodesign προσφέρει μεγάλη ισχύ και απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση A+++, για την κλιματική ζώνη της Ελλάδας, πιστοποιημένη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Διαθέτει τηλεχειριστήριο με μεγάλη φωτιζόμενη οθόνη LCD και ειδικές λειτουργίες όπως Quiet (χαμηλού θορύβου) και i-Feel, κατά την οποία η μονάδα ρυθμίζει την θερμοκρασία του χώρου με γνώμονα την θερμοκρασία στο σημείο που βρίσκεται το τηλεχειριστήριο. Επιπλέον διασφαλίζει περαιτέρω άνεση, μέσω της νέας αυτόματης τριπλής περσίδας κατανομής αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις , ανεμιστήρα Inverter με επτά ταχύτητες και της χαμηλής στάθμης θορύβου έως 22dB, όπως και της ειδικής προγραμματιζόμενης λειτουργίας ύπνου σε διάφορες καμπύλες θερμοκρασίας. Τέλος, διαθέτει διπλά πλενόμενα φίλτρα σκόνης, ενεργού άνθρακα (Active Carbon), αλλά και την μοναδική τεχνολογία ιονιστή Cold Plasma για τα υψηλότερα επίπεδα υγιεινής.

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: E-shop.gr

  • MIDEA MB-24N8D0-I Mission WiFi

    Φέρε τη δροσιά ή τη θέρμανση στο χώρο σου με το κλιματιστικό Midea Inverter Mission 24ND8D6. Με υψηλής ποιότητας κατασκευή, η λειτουργία θέρμανσης αλλά και η λειτουργία ψύξης, θα σου προσφέρουν αποτελεσματικά, τις τέλειες συνθήκες άνεσης στο σπίτι.Το κλιματιστικό έχει τη δυνατότητα να παραμετροποιεί τη λειτουργία του σε πραγματικό χρόνο, με βάση τις συνθήκες και τα δεδομένα του χώρου. Σε συνδυασμό με τα φίλτρα ιονισμού υψηλής πυκνότητας, θα αναπνέεις πεντακάθαρο αέρα, απαλλαγμένο από επιβλαβείς ουσίες.Διαθέτει επίσης τεχνολογία Flash Cooling / Heating με την οποία μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει πολύ γρήγορα το χώρο, κατά την πρώτη εκκίνηση. Σε κάθε περίπτωση λειτουργίας, το κλιματιστικό της Midea σου δίνει δυνατότητα χειρισμού από το smartphone, μέσα από ένα διαισθητικό περιβάλλον χρήστη, ώστε να μπορείς να θέσεις σε λειτουργία τη μονάδα, ακόμη και πριν φτάσεις στο σπίτι.Έρχεται ακόμη εξοπλισμένο με λειτουργία iECO για αυξημένα επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και λειτουργία ύπνου κατά την οποία, η ψύξη και η θέρμανση προσαρμόζονται ανάλογα. Επίσης, χάρη στην έξυπνη διάγνωση θα γνωρίζεις κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, ανάμεσα σε 97 διαφορετικούς κωδικούς σφαλμάτων. Έτσι, θα γνωρίζεις τι συμβαίνει πριν τον τεχνικό.

    Δείτε τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt

You May Also Like