Αξίζει να επενδύσω σε μία τηλεόραση 3D;

Πετάξαμε στον µαγικό κόσµο των τριών διαστάσεων και σας αφηγούμαστε τις περιπέτειές μας.

Αξίζει να επενδύσω σε μία τηλεόραση 3D; Αυτή είναι στις ημέρες μας η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Θα είναι απολαυστικό το 3D; Θα υπάρξει υλικό στο άμεσο μέλλον ώστε να αξιοποιήσω τις δυνατότητες της τηλεόρασής μου; Μήπως είναι ένα ακόμη διαφημιστικό κόλπο για να μας αδειάσουν τις τσέπες; Λιγότερο «ακριβές» ερωτήσεις αλλά εξίσου επίκαιρες και σημαντικές.

Η αλήθεια είναι ότι το 3D ήρθε για να μείνει. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η απίστευτη επιτυχία του «Avatar», η μανία του Χόλιγουντ με το logo 3D ακόμη και σε ταινίες –βλέπε «Τιτανομαχία»– που δεν είναι γνήσια τρισδιάστατες, αλλά και ο «πανικός» των εταιρειών να παρουσιάσουν τις δικές τους 3D-ready τηλεοράσεις.

Επειδή όμως καλή η θεωρία, αλλά η πράξη είναι που μετράει, το best10 αποφάσισε να δοκιμάσει ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα 3D συστήματα της αγοράς από τη Samsung. Την εικόνα ανέλαβε η νέα εντυπωσιακή 3D LED TV C7000 46 ιντσών, ενώ το home theater HT-C6930W, το οποίο περιλαμβάνει 7.1 ηχεία και 3D Blu-ray player, συμπλήρωσε την «υπερπαραγωγή».

Διαβάστε το άρθρο μας για τις καλύτερες τηλεοράσεις της αγοράς.

1η Διάσταση

Το πρώτο συστατικό της μαγείας είναι η 46άρα LED C7000. Ένα απίστευτα λεπτό «κόσμημα», με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και μεταλλικό φινίρισμα, το οποίο ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά.

Τα επιφωνήματα θαυμασμού συνεχίζονται και με την ενεργοποίησή της. Τα μενού της είναι εξαιρετικά και καλοσχεδιασμένα, ενώ, παρά το λεπτό προφίλ, στο πίσω μέρος θα βρείτε τα πάντα από πλευράς συνδεσιμότητας. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι μέσω της θύρας USB, η C7000 έπαιξε με άνεση αρχεία video Divx και mkv, αλλά και ελληνικούς υπότιτλους. Το panel λειτουργεί στα 200Hz για ακόμη πιο ρεαλιστική απόδοση στην κίνηση και καθαρότητα στην εικόνα, ενώ η 3D HyperReal Engine είναι το μυστικό πίσω από τη μαγεία της τρισδιάστατης εμπειρίας.

2η Διάσταση

Αν το ξεπακετάρισμα και το στήσιμο ενός συστήματος home theater 7.1 σάς κάνει να τρομάζετε, μάλλον κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς. Το HT-C6930W της Samsung είναι ίσως το πιο απλό στις συνδέσεις σύστημα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Αποτελείται από δύο λεπτά, καλλίγραμμα ηχεία για μπροστά, δύο μικρά ασύρματα ηχεία για πίσω, ένα κεντρικό διαλόγων και δύο μικρά για πιο έντονο 3D effect. Το σύστημα συμπληρώνει το subwoofer και το νέο 3D Blu-ray player.
Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi με το οποίο μπορείτε να συνδεθείτε στις υπηρεσίες Internet@TV, Netflix και Τwitter, ενώ σας επιτρέπει να κάνετε streaming multimedia αρχεία από το PC.

3η Διάσταση και φύγαµε!

Βάζετε τη 3D ταινία στο Blu-ray, ενεργοποιείτε τα ειδικά γυαλιά –τα οποία φορτίζονται μέσω USB– και μένετε με το στόμα ανοικτό. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η 3D εικόνα της Samsung είναι πραγματικά πειστική. Ειδικά οι σκηνές δράσης είναι «όλα τα λεφτά», καθώς βλέπετε πράγματα να «βγαίνουν» έξω από την οθόνη, ενώ η αίσθηση του βάθους είναι τόσο έντονη που πιάνεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να κοιτάξει πίσω από διάφορα αντικείμενα. Φυσικά, το ηχοσύστημα της Samsung συμπληρώνει αποτελεσματικά το εφέ, και μετατρέπει το σαλόνι σε πριβέ κινηματογραφική αίθουσα.

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της C7000, αυτό της μετατροπής του 2D υλικού σε 3D. Δοκιμάσαμε αρκετά επεισόδια από τις αγαπημένες μας σειρές αλλά και διάφορες ταινίες, και καταλήξαμε ότι υλοποιεί ικανοποιητικά αυτό που υπόσχεται: Δίνει μια αρκετά καλή αίσθηση βάθους στην εικόνα, η οποία θυμίζει ταινίες οι οποίες έγιναν 3D στο post-production, όπως η «Τιτανομαχία».

Η δοκιμή μας ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις για την τεχνολογία 3D, και άριστες για τις συσκευές της Samsung.
Πώς είπατε; Αν αξίζει να επενδύσει κανείς στο 3D αυτήν τη χρονική περίοδο; Ρωτήστε τη δύσμοιρη πιστωτική μας, που φορτώθηκε με τις δόσεις για την αγορά της C7000!

LOVE Η καλύτερη 3D εµπειρία µετά τον κινηµατογράφο.

HATE Για το πλήρες σύστηµα θα πρέπει να πληρώσετε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

You May Also Like