Τα καλύτερα στεγνωτήρια και πλυντήρια-στεγνωτήρια ρούχων

πλυντηρια στεγνωτηρια ρουχων

Σε αυτό το πόστ θα δούμε μια λίστα με τα καλύτερα στεγνωτηρια ρούχων και ένα μικρό οδηγό αγοράς. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο αιώνιο ερώτημα για το αν πρέπει να πάρουμε 2 ξεχωριστές συσκευές ή 2 σε 1 δηλαδή ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο καθώς και στο αν είναι πιο σοφό να αγοράσουμε στεγνωτήριο με συμπυκνωτή αέρα ή με αντλία θερμότητας.

Τα καλύτερα στεγνωτήρια ρούχων 2024

Με μια ματιά

ΌνομαΧωρητικότηταΕνεργ. Κλ.ΔιαστάσειςΤιμές
BOSCH WTY888W0GR9κιλάΑ+++ -10%Π:59.8/Υ:84.2/Β:63.4ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ
MIELE TDB 230 WP D LW7κιλάΑ++Π:59.6/Υ:85/Β:63.6ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ
Ariston NTM1081EU8κιλάΑ+Π:60/Υ:84.9/Β:65.5ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ
AEG T8DEE48S8κιλάΑ++Π:60/Υ:85/Β:60ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ
CANDY CS H8A2DE8κιλάΑ++Π:60/Υ:85/Β:60ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ

Κριτικές

BOSCH WTY888W0GR Το οικονομικότερο και πιο ήσυχο στεγνωτήριο της Bosch με κατανάλωση Α+++ -10% και επίπεδα θορύβου 61db. To WTY888W0GR της Bosch είναι εμπρόσθιας φόρτωσης, εχει χωρητικότητα 9 κιλών και έιναι με αντλία θερμότητας. Αρκετά εύκολο στη χρήση με μεγάλη οθόνη, απαραίτητο χαρακτηριστικό για ανθρώπους που δεν είναι εξοικιομένοι με την τεχνολογία. Χάρη στον ειδικό κάδο και στα 14 διαφορετικά προγράμματα χαρίζει ομοιόμορφο και απαλό στέγνωμα των ρούχων.

 


MIELE TDB 230 WP D LW ACTIVE
Στεγνωτηριο εμπρόσθιας φόρτωσης και χωρητικοτητας 7 κιλών, με αντλία θερμότητας, χαμηλάεπίπεδα θορύβου και ενεργειακής κλάσης Α++. 12 διαφορετικά προγράμματα για κάθε τύπο υφάσματος και ειδικά χαρακτηριστικά και αισθητήρες για τέλειο στέγνωμα, όπως τα: Perfect dry, σύστημα μέτρησης υγρασίας και σκληρότητας νερού, με ενδεικτική λυχνία, EcoDry, εναλλάκτης θερμότητας που δεν χρειάζεται συντήρηση, καθώς και ειδικά φίλτρα χνουδιών για τέλεια επίτευξη στεγνώματος χωρίς μείωση απόδοσης στο πέρας των χρόνων, Ειδικοί αισθητήρες για την αυτόματη επίτευξη των ιδανικών συνθηκών στεγνώματος ανάλογα με το είδος του υφάσματος, Ειδική θέση στο φίλτρο πόρτας για τον αρωματισμό ρούχων ( FragranceDos ), Φωτεινή λυχνία για το άδειασμα δοχείου νερού και καθαρισμό φίλτρων χνουδιών.

 


Hotpoint-Ariston NTM1081EU To μοντέλο NTM1081EU της Ariston είναι μια value for money συσκευή που την κάνει να ξεχωριζει όχι μόνο για τα χαρακτηριστικά της σε σχέση με την τιμή αλλά και για την χαμηλή κατανάλωση. Ενεργειακή κλάση Α+ παρακαλώ, με κάδο χωρητικότητας 8 κιλών και 15 διαφορετικά προγράμματα για κάθε τύπο υφάσματος, σε αυτή την τιμή, δικαιολογούν την θέση του στεγνωτηρίου σε αυτό το άρθρο.


AEG T8DEE48S Πολύ καλή επιλογή σε αυτά τα χρήματα από όλες τις απόψεις. Ενεργειακής κλάσης A++, κάδος 8 κιλών, με 10 προγράμματα και διαφορετικές λειτουργίες, με τεχνολογία Heat Pump που επιτυγχάνει πρωτοφανή ενεργειακή απόδοση. Διαθέτει AbsoluteCare System το οποίο ελέγχει με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις και τη θερμοκρασία όλων των τύπων υφασμάτων, μέσα στον κάδο. Τώρα μπορείς να στεγνώσεις στο στεγνωτήριο οτιδήποτε πλένεις. Από το απαλότερο μάλλινο πουλόβερ μέχρι το καθημερινό πουκάμισο της δουλειάς ή το μπουφάν του σκι. Τα στεγνωτήρια με το σύστημα AbsoluteCare διαθέτουν εξειδικευμένο προγραμματισμό για τον ακριβή έλεγχο της κίνησης και της θερμοκρασίας του κύκλου στεγνώματος. Αποτρέπει τη συρρίκνωση*. Διατηρεί το σχήμα. Επαναφέρει την αδιαβροχοποίηση. Επαναπροσδιορίζει το στέγνωμα στο στεγνωτήριο για κάθε ύφασμα της γκαρνταρόμπας σου.


CANDY CS H8A2DE
Tο στεγνωτήριο ρούχων Candy CS H8A2DE αποτελεί μια συμφέρουσα λύση για το στέγνωμα και την αποστείρωση των ρούχων σας. Διαθέτει αντλία θερμότητας για χαμηλότερη κατανάλωση και σύστημα συμπύκνωσης των υδρατμών για μεγαλύτερη ευκολία. Αποτελεσματικό στέγνωμα των ρούχων σου με το στεγνωτήριο Candy CS H8A2DE. Μπορεί να στεγνώσει έως και 8 κιλά ρούχων ταυτόχρονα ενώ διαθέτει 14 διαφορετικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων θα βρεις στέγνωμα για Βαμβακερά, Συνθετικά, Μάλλινα αλλά και Ανάμεικτα. Σε κάθε περίπτωση επιλογής, η ενσωματωμένη οθόνη στην πρόσοψη του στεγνωτηρίου, θα σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως το χρόνο από απομένει, ενώ χάρη στο κλείδωμα για τα παιδιά, θα είσαι σίγουρος ότι η συσκευή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν δεν την επιβλέπει κάποιος. Ακόμη έρχεται με λειτουργία Self Cleaning για τον αυτόματο καθαρισμό συμπυκνωτή. Εκτός όμως από τις λειτουργίες στεγνώματος, το CS H8A2DE διαθέτει λειτουργία αποφυγής τσαλακώματος ρούχων ώστε να μειώσεις το χρόνο σιδερώματος ενώ ταυτόχρονα έρχεται με εσωτερικό φωτισμό για καλύτερο έλεγχο.


Τα καλύτερα πλυντηρια-στεγνωτήρια ρούχων 2024

Με μια ματιά

ΌνομαΧωρητικότητα*Ενεργ. Κλ.ΔιαστάσειςΤιμές
LG F4J8FH2W9κ/6κΑΥ:85/Π:60/Β:61ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ
Indesit XWDA751480XWWWBEU7κ/5κΑΥ:85/Π:60/Β:54ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ
Candy CSW 586D-S8κ/6κΑΥ:85/Π:60/Β:60ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ
Whirlpool WWDC97169κ/7κΑΥ:85/Π:59.5/Β:60.5ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΗ
*Χωρητικότητα, κιλά πλύσης/κιλά στεγνώματος

Κριτικές

LG F4J8FH2W 9/6 True Steam LG F4J8FH2W 9/6 True Steam

Με χωτητικότητα πλύσης 9 κιλών και στεγνώματος 6 το F4J8FH2W της LG θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε οποιαδήποτε αποστολή του αναθέσετε. Κι αυτό θα το κανει και οικονομικά με ενεργειακή κλάση Α αλλά και ήσυχα αφού κατά τη διάρκεια της πλύσης τα επίπεδα θορύβου δδεν ξεπερνούν τα 55db. Στα συν της συσκευής η 10ετή εγγύηση του μοτέρ από την LG. Επιπλέον χαρακτηριστικά είναι η εξάλειψη αλλεργιογόνων με τη δύναμη του ατμού, η δυνατότητα να προσθέσετε ρούχα κατά την πλύση, η κίνηση του κάδου σε πολλαπλές κατευθύνσης, η σύνδεση με wifi για απομακρυσμένο έλεγχο πλύσης.


Πλυντήριο-Στεγνωτήριο Ελεύθερο Indesit XWDA751480XWWWBEU Indesit XWDA751480XWWWBEU

Από τις πιο τίμιες προτάσεις της αγοράς, value for money επιλογή, με χωρητικότητα πλύσης 7 κιλά και στέγνωμα 5 κιλά, 10 προγράμματα, λειτουργία με το πατημα ενός κουμπιού, ενεργειακής κλάσης Α, εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου πλύσης με μόλις 54db,επιδοση που δεν συναντάμε ούτε σε ακριβότερες συσκευές.


Πλυντήριο - Στεγνωτήριο ρούχων Ελεύθερο Candy CSW 586D-S Candy CSW 586D-S

Ακόμη μια έξυπνη επιλογή το πλυντήριο – στεγνωτήριο Candy CSW 586D-S με χωρητικότητα πλύσης και στεγνω΄ματος 8 και 6 κιλά αντίστοιχα και ενεργειακής κλάσης Α. Επίπεδα θορύβου 57db, 16 διαφορετικά προγράμματα, τεχνολογία γρήγορου πλυσίματος και στεγνωματος και εως 1500στροφές ανα λεπτο. Σε αυτή την τιμή σίγουρα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές.


MORRIS CDW-97578 Διπλής παροχής νερού Whirlpool WWDC9716

Το μοντέλο WWDC9716 της Whirlpool πρόκειται για μια συσκευή υψηλής απόδοσης με χαρακτηριστικά ακριβότερης συσκευής. Με 9 κιλά πλύση και 7 στέγνωμα τίποτα δεν θα μείνει απ έξω κι όλα αυτα ενώ εξοικονομείς ενέργεια(κλάση Α). Με την τεχνολογία 6ης Αίσθησης που αποτελεί καινοτομία της WHIRLPOOL, το πλυντήριο-στεγνωτήριο WWDC 9716 απευθύνεται σε όσους επιθυμούν υψηλή αποτελεσματικότητα στην πλύση και στο στέγνωμα, φροντίδα για τα ρούχα τους και παράλληλα εξοικονόμηση πόρων, όπως ενέργειας, νερού και απορρυπαντικού. Η τεχνολογία 6ης Αίσθησης ρυθμίζει αυτόματα την ποσότητα του νερού, την θερμοκρασία, τον χρόνο στυψίματος και στεγνώματος ανάλογα με το πρόγραμμα πλύσης που έχεις επιλέξει, για να απολαμβάνεις αποτελεσματικότητα αλλά και οικονομία. Για παράδειγμα ο συνδυασμός της 6ης Αίσθησης με το πρόγραμμα Χρωματιστά στους 15°C, προσφέρει έως και A -85% οικονομία ρεύματος, για τα ίδια αποτελέσματα πλύσης αν είχες επιλέξει θερμοκρασία 40°C. Επιπλέον προσφέρει ειδικό πρόγραμμα για το φρεσκάρισμα των ρούχων με ατμό και την εξουδετέρωση δυσάρεστων οσμών. Ο χειρισμός και οι ρυθμίσεις είναι απλούστατη διαδικασία χάρη στην οθόνη, στα πλήκτρα και στο περιστροφικό χειριστήριο ενώ με το νέο, προηγμένο μοτέρ τεχνολογίας Inverter, νιώθεις ξεγνοιασιά και σιγουριά επίσης, αφού καλύπτεται από 10ετή εγγύηση!


Ποια τηλεόραση να αγοράσω 2024


Οδηγός αγοράς

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε μερικές συνήθεις ερωτήσεις που υάρχουν πριν την επιλογή της κατάλληλης συσκευής.

Πως λειτουργεί το στεγνωτήριο;

Τα ρούχα περιστρέφονται μέσα στον κάδο ενώ παράλληλα διοχετεύεται ζεστός αέρας με αποτέλεσμα την δημιουργία υδρατμών που μαζεύονται σε ειδικο δοχείο. Υπάρχουν 2 τύποι στεγνωτηρίων, με συμπυκνωτή αέρα ή με αντλία θερμότητας. Οπωσδήποτε θα επιλέξετε τον δεύτερο τύπο, αφού προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Να θυμάστε πως ένα στεγνωτήριο είναι μια συσκευή που καίει ρεύμα,ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα στο σπίτι για αυτό πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη σημασία στην κατανάλωση. Κάντε τους υπολογισμούς σας έχοντας υπόψιν ότι θα το χρησιμοποιήτε πχ 10 χρόνια σχεδόν τις μισές ημέρες του χρόνου.

Στεγνωτήριο μόνο; Ή πλυντήριο-στεγνωτήριο;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Εάν δεν έχεται πρόβλημα χώρου τότε είναι προτιμότερο να έχετε δύο ξεχωριστές συσκευές. Οι συσκευές 2 σε 1 μπορεί πχ να έχουν χωρητικότητα πλύσης 9 κιλά αλλά στεγνώματος μόλις 6. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να χωρέσετε όλα τα πλυμένα και κάποια θα μείνουν απ’ έξω. Ακόμη και αν ο χώρος σας είναι αρκετά περιορισμένος εξετάστε την αγορά μιας βάσης σύνδεσης για να τοποθετήσετε τη μια συσκευή πάνω στην άλλη. Όσο αφορά την κατανάλωση αλλά και την ταχύτητα κι εδώ οι ξεχωριστές συσκευές υπερέχουν αν και υπάρχουν combo συσκευές πλέον στην αγορά με προγράμματα express. Εκεί όμως που υπερτερούν τα πλυντήρια-στεγνωτήρια είναι η τιμή τους αφού συνήθως είναι φθηνότερα από 2 ξεχωριστές.

Τσαλακωμένα ρούχα; Διαβάστε τον οδηγό αγοράς με τα καλυτερα συστηματα σιδερωματος και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Μικρά tips πριν την αγορά

Μετράμε τον χώρο.

Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, μετρώντας τον χώρο μας. Μετράμε το πλάτος υπολογίζοντας συν 5 εκατοστά δεξιά και αριστερά. μετράμε το βάθος υπολογίζοντας συνολικά το άνοιγμα της πόρτας της συσκευής. Το ύψος στην περίπτωση που τοποθετήσουμε το στεγνωτήριο πάνω από το πλυντήριο ή το αντίθετο. Και τέλος τους χώρους από τους οποίους θα περάσει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Προτιμήστε δωμάτια που υπάρχει παράθυρο ή μπαλκονόπορτα.

Κατανάλωση ενέργειας

Οποιοσδηποτε υπολογισμός πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου, ίσως δεκαετίας. Επιλέξτε συσκευή ενεργειακής κλάσης από Α και πάνω, αλλιώς μπορεί να αυξηθεί υπερβολικά ο λογαριασμός της ΔΕΗ και μέσα σε ένα μόλις χρόνο η φθηνή επιλογή με κλάση Β να αποδειχθεί αρκετά ακριβότερη από εκείνη που ήταν Α+ αλλά κόστιζε 100 ευρώ επιπλέον.

Καλύτεροι αφυγραντήρες για στέγνωμα ρούχων

Τι χωρητικότητας να επιλέξω

Επιλέγουμε συσκευή με χωρητικότητα μεγαλύτερη απο αυτής οτυ πλυντηρίου κατά 1 ή 2 κιλά.

Τι μάρκα να αγοράσω

Σίγουρα υπάρχουν μεγάλα Brands που σου δίνουν αυτή την ασφάλεια της επιλογής. Τα γνωρίζουμε όλοι, miele, aeg, bosch, siemens, whirlpool. Προσωπικά θα συμβούλευα να βλέπουμε πάντοτε τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που υπάρχουν και αν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και να αφήνουμε τις μάρκες ως ένα επιπλέον χαρακτηριστικό χωρίς να αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής.

Σχεδιάση συσκευής και χρώμα

Προτιμούμε τις λευκές και απλές αφού σαν χρήση δεν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα. Επιλέγουμε άλλο χρώμα μόπνο στην περίπτωση όπου θα φαίνεται και το λευκό χρώμα είναι κάτι που θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με τον χώρο μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, τη σχεδίαση και το χρώμα μην τα λαμβάνετε καν σαν κριτήρια για την τελική σας απόφαση.

Μου χρειάζεται όντως;

Στην Ελλάδα υπάρχει μια γενική άποψη ότι δεν χρειαζόμαστε γιατί έχουμε ήλιο και μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με τους παραδοσιακούς τρόπους απλώματος. Αμ δε! Απόψεις συνήθως από αυτούς που δεν έχουν ή είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ στεγνωτήριο. Ας δούμε παρακάτω μερικά πλεονεκτήματα έναντι του απλώματος.

  • Τα ρούχα στεγνώνουν βρέξει-χιονίσει.
  • Δεν μυρίζουν καυσαέριο, καρβουνίλα και τζακίλα η οποία είνα ιαρκετά έντονη τα τελευταία χρόνια.
  • Δεν γεμίζει το σπίτι υγρασία από το άπλωμα στα καλοριφέρς.
  • Ταχύτητα, αφού πάντα έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε από το άπλωμα…
  • …αλλά και από το σιδέρωμα, αφού τα ρούχα βγαίνουν πιο απαλά και σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρειάζονται καν σίδερο.
  • Τα ρούχα μυρίζουν πολύ πιο ωραία και είναι περισσότερο απαλά.
  • Δεν ξεχειλώνουν και δεν μαζεύουν τα ρούχα.
  • Οι πετσέτες γίνουνται τόσο απαλές, σαν πούπουλο.
  • Το σπίτι τον χειμώνα και ειδικά τα καλοριφέρ δεν μοιάζουν με στεγνοκαθαρηστήριο.

Μικρές λεπτομέρειες χρήσης που κάνουν τη διαφορά

  • Καθαρίζουμε τακτικά με βάση τις οδηγίες τα φίλτρα.
  • Στίβουμε στο maximum κατά τη διάρκεια της πλύσης για λιγότερη κατανάλωση και εξοικονόμηση χρόνου.
  • Δεν βάζουμε διαφορετικά είδη στο ίδιο πρόγραμμα. Κοιτάμε τα ταμπελάκια των ρούχων!
  • Διπλώστε απευθείας τα στεγνωμένα ρούχα, ίσως γλυτώσετε λίγο ή πολύ σίδερο.
  • Αφιέρωσε χρόνο να διαβάσεις το manual και μάθε καλά τις δυνατότητές που έχει.
  • Τις πρώτες εβδομάδες μετά την αγορά δοκίμασε όλα τα διαθυέσιμα προγράμματα για να το μάθεις καλύτερα.
  • Βάζεις μια στεγνή πετσέτα μαζί με τα βρεγμένα για να τα βοηθήσεις να στεγνώνουν πιο γρήγορα.
  • Πριν τα βάλεις μέσα, προσπάθησε να τα τινάξεις ενώ ειναι ακόμη βρεγμένα, για να μειωθούν οι τσακίσεις.
  • Τα ρούχα στο τέλος του προγράμματος αν ηλεκτρίζονται μπορείς να κάνεις μερικες μπάλες από αλουμινόχαρτο και να της βάλεις από την αρχή μέσα.

You May Also Like