Οι καλύτεροι θερμοπομποί Mica για χαμηλή κατανάλωση

Στο προηγούμενο άρθρο μας (Οι καλύτεροι θερμοπομποί), υποσχεθήκαμε να παρουσιάσουμε τους καλύτερους θερμοπομπούς με τεχνολογία mica.

Οι καλύτεροι θερμοπομποί με τεχνολογία Mica

ROHNSON R 063 MICA
Το μοντέλο R063 ανήκει στη νέα γενιά θερμοπομπών Micathermic της Rohnson. Στα 1500w θα ζεστάνει γρήγορα και οικονομικά ένα χώρο έως 25τμ με διάχυση της θερμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. Έχει ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, υψηλή αδιάβροχη προστασία, λυχνία ένδειξης λειτουργίας αυτόματη διακοπή λόγω υπερθέρμανσης και εγγύηση 5 έτη. Είναι μια από τις πιο οικονομικές επιλογές τεχνολογίας mica με τον περιορισμό ότι ο θερμοστάτη δεν είναι αυτόματος.

Kerosun Mica KRMC-15
Το καλοριφέρ KRMC-15 της Kerosun θα αναλάβει να ζεστάνει τον χώρο σου οικονομικά, συνδυάζοντας την έξυπνη κατασκευή με μια σειρά ιαπωνικών τεχνολογιών αιχμής. Με ισχύ 1500 W, είναι κατάλληλο για δωμάτια έως και 20 τετραγωνικά μέτρα. Όσο για την κατασκευή του, η Kerosun έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια, έτσι ώστε να το χρησιμοποιείς άφοβα για όση ώρα κι αν επιθυμείς, εξοπλίζοντάς το με θερμική ασφάλεια και λειτουργία αυτόματης διακοπής σε περίπτωση ανατροπής. Η εύχρηστη χειρολαβή του σε συνδυασμό με τα ροδάκια μεγάλης αντοχής θα σου επιτρέψουν να το μεταφέρεις άνετα από δωμάτιο σε δωμάτιο ενώ ο αθόρυβος χαρακτήρας του θα εξασφαλίσει πως η μόνη ένδειξη που θα προδίδει τη λειτουργία του, θα είναι η ενδεικτική λυχνία.

JURO-PRO Hotair 1800W
Το καλοριφέρ Mica Hotair 1800W με την εγγύηση της Juro-Pro, είναι κατάλληλο για χώρους έως 20τμ. Έχει 3 επίπεδα θέρμανσης, θερμοστάτη ασφαλείας, προστασία από υπερθέρμανση και βραχυκύκλωμα , διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία, εύκολη μεταφορά, δυνατότητα για επιτοίχιας τοπόθετησης, γρήγορη απόδοση θερμότητας, μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω έλλειψης αιχμηρών γωνιών και μικρότερης θερμοκρασίας στα εξωτερικά τοιχώματα και αθόρυβη λειτουργία. Οικονομική επιλογή που έρχεται και με 2 έτη εγγύησης.

SINGER SRMH 20
Προσιτή λύση για κάθε νοικοκυριό, το καλοριφέρ Mica SRMH της Singer θα ζεστάνει αποδοτικά τον χώρο σου. Ισχύος 2000 W, είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, από το σαλόνι και την κουζίνα, μέχρι το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, αφού θα ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες χώρων έως και 25 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτοντας παράλληλα αδιάβροχη προστασία IP24. Ο συνδυαστικός τρόπος θέρμανσης θα σου επιτρέψει να εκμεταλλευτείς κυκλοθερμική και υπέρυθρη θέρμανση, ενώ με τον ρυθμιζόμενο θερμοστάτη του θα διατηρήσεις τη θερμοκρασία του χώρου σου στα επίπεδα που θες. Έρχεται με προστασία υπερθέρμανσης και λειτουργία προστασίας κατά του πάγου, ενώ σταματά αυτόματα να λειτουργεί σε περίπτωση ανατροπής. Θα το μεταφέρεις εύκολα χάρη στα ροδάκια του, τυλίγοντας το καλώδιο στην ειδική υποδοχή.

ROHNSON MICA R-076
Χάρη στα θερμικά στοιχεία από υλικό MICA, το καλοριφέρ της Rohnson R-076 προσφέρει ταχεία θέρμανση στο χώρο σας, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε ενέργεια έως και 30%. Εκπέμπει θερμότητα και από τις 2 πλευρές για ταχύτερη και ομοιόμορφη διάχυση της θερμοκρασίας στο χώρο. Με αθόρυβη λειτουργία, προστασία από υπερθέρμανση και αυτόματη διακοπή λειτουργίας σε περίπτωση πτώσης. Μετακινείτε εύκολα με την ειδική λαβή και τις ρόδες, ενώ διαθέτει ειδική θέση για την αποθήκευση καλωδίου.

AURORA HALOS15
Ένα καλοριφέρ Mica για κάθε χώρο στο σπίτι ή το γραφείο, το Aurora Halos15 θα ζεστάνει ομοιόμορφα το δωμάτιο που θα το τοποθετήσεις –ιδανική επιφάνεια έως και 25 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει δύο επίπεδα ισχύος στα 750 και τα 1500 W για να επιλέξεις εκείνο που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σου. Χάρη στο λειτουργικό design και το μικρό του βάρος, θα το μεταφέρεις με άνεση σε κάθε χώρο, ακόμα και στο μπάνιο –είναι πιστοποιημένο βάσει προτύπου IP24 οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα και εκεί. Μπορεί να τοποθετηθεί είτε επιτοίχια, είτε επιδαπέδια, ενώ έρχεται με ενσωματωμένο μηχανικό θερμοστάτη για απόλυτη ακρίβεια στη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

MONDIAL Mondial A10
Θερμαντικό πάνελ μετεχνολογία mica ιδανικό για μέγεθος δωματίου έως 20τμ. Ειδικά χαρακτηριστικά: Τεχνολογία Mica, που βοηθάει στην ταχύτερη και ομοιογενή θέρμανση του χώρου, θέση για στέγνωμα πετσέτας και θέση αποθήκευσης καλωδίου, δυνατότητα τροχήλατης αλλά και επιτοίχιας χρήσης, εγγύηση κατασκευαστή 2 Έτη.

Τι είναι το Panel mica?

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι η τεχνολογία Mica είναι μια νέα τεχνολογία αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει εδώ και αιώνες. Φυσικά, τα panels mica είναι μια σύγχρονη ανακάλυψη.

Ας ξεκινήσουμε με το τι είναι η Μίκα;

Η λέξη mica είναι λατινική λέξη και είναι ένα ορυκτό, ένα πέτρωμα.

Τα περισσότερα ορυκτά δεν έχουν τέλεια διάσπαση και γι’ αυτό ένα ορυκτό διατηρεί την επιφάνειά του εάν ένα κομμάτι του είναι κομμένο ή σπασμένο. Αλλά η mica είναι ένα από τα ορυκτά που διασπώνται σχεδόν τέλεια. Ο λόγος για τον οποίο η βασική διάσπαση είναι σχεδόν τέλεια οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα είναι διατεταγμένα, όπως ένα εξαγωνικό φύλλο.

Μερικές από τις συνηθέστερες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται αυτό το ορυκτό είναι μεταμορφωμένες, ιζηματογενείς και πυριγενείς.
Απαντάται γενικά στη μορφή μεγάλων κρυστάλλων. Συνήθως, αυτοί οι μεγάλοι κρύσταλλοι βρίσκονται σε γρανιτικούς πεγκματίτες. Όταν ανακαλύφθηκε αρχικά ήταν ακριβό λόγω του γεγονότος ότι ήταν διαθέσιμα σε περιορισμένη προσφορά. Βρισκόταν μόνο στην Ευρώπη την εποχή εκείνη. Στην αρχή του 19ου αιώνα ανακαλύφθηκαν πολλά μεγάλα αποθέματα κυρίως στη Νότια Αμερική και την Αφρική.
Μόλις άρχισαν εξορύσσονται η τιμή πέφτει σημαντικά. Ωστόσο, η Αφρική και η Αμερική δεν ήταν οι μόνες περιοχές όπου βρέθηκαν μεγάλα αποθέματα. Ένα κρύσταλλο 330 τόνων ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Lacey στο Οντάριο του Καναδά. Αυτό είναι, μακράν, ο μεγαλύτερος κρύσταλλος που έχει εξορυχθεί.

Το μεγαλύτερο απόθεμα στον κόσμο στεγάζεται στο Jharkhand της Ινδίας. Ωστόσο, η Κίνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός στον κόσμο.
Κάποτε ήταν ένα σπάνιο μέταλλο, αλλά τώρα είναι τόσο άφθονο που χρησιμοποιείται σε θερμαντήρες και άλλες συσκευές. Λάβετε υπόψη ότι δεν έχουν όλοι οι τύποι πολλαπλές εφαρμογές. Η τιμή των κρυστάλλων προσδιορίζεται από τον κρυσταλλικό σχηματισμό. Τα πιο ακριβά είδη στην αγορά είναι ο Μοσχοβίτης και ο φλογοπίτης.

Η κύρια ιδιότητα του ορυκτού που το καθιστά επιθυμητό στην εμπορική αγορά είναι ότι είναι εξαιρετικά σταθερό. Ανεξάρτητα από το που και πως εκτίθεται, η πέτρα διατηρεί τη χημική της σύνθεση. Είναι σταθερή όταν εκτίθεται σε ακραίες θερμοκρασίες, φως, υγρασία και ακόμη και ηλεκτρική ενέργεια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιείται για σκοπούς θέρμανσης.

  • Ο πρώτος και πρωταρχικός λόγος είναι ότι είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση.
  • Έχει ισχυρή χημική σύνθεση. Ανεξάρτητα από το τι εκτίθεται, παραμένει σταθερό.
  • Μπορεί να αντέξει υψηλή θερμοκρασία και είναι κακός αγωγός της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Όταν το στοιχείο είναι τυλιγμένο σε φύλλο mica, το στοιχείο δεν αλλάζει τη χημική σύνθεση, ανεξάρτητα από το πόσο θερμαίνεται.
  • Επιπλέον, κρατά τον θερμαντήρα ασφαλή από ηλεκτρικές πυρκαγιές και ατυχήματα λόγω των ιδιοτήτων μόνωσης του. Αυτό επιτρέπει σε μικραθερμικούς θερμοπομπούς να τοποθετούνται με ασφάλεια στους τοίχους και να είναι ασφαλείς στην αφή.

Αλλά ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο έγινε εξαιρετικά δημοφιλής είναι η θέρμανση του σπιτιού. Όταν θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικές ακτίνες. Αυτές οι ακτίνες έπειτα εισέρχονται ως θερμότητα σε ολόκληρη την περιοχή.
Οι περισσότερες θερμάστρες θερμαίνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα, ο οποίος αποτελεί αξιόπιστη πηγή θέρμανσης, αλλά απαιτεί δευτερεύουσα βοήθεια.

Πλεονεκτήματα θερμοπομπών mica

  • Αυτά τα θερμαντικά σώματα μπορούν να θερμάνουν μια μεγαλύτερη περιοχή με μικρή προσπάθεια.
  • Δεν χρησιμοποιούν δευτερεύοντα μέσα εκπομπής θερμότητας στο δωμάτιο.
  • Χρησιμοποιούν ακτινοβολία για τη μετάδοση θερμότητας στο δωμάτιο.
  • Οι θερμαντήρες Micathermic δεν υπερθερμαίνονται.
  • Το στοιχείο που χρησιμοποιείται σε αυτές τις θερμάστρες είναι μικρό και περιβάλλεται από τη mica.
  • Μία από τις ιδιότητες είναι ότι δεν χάνει τη χημική της σύνθεση όταν θερμαίνεται.
  • Δεν είναι επιρρεπείς σε υπερθέρμανση και σχετικές αποτυχίες. Η πέτρα μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες και να παραμείνει ασφαλής.
  • Διατηρούν την υγρασία στον αέρα, δηλαδή δεν τον ξηραίνουν, γεγονός που καθιστά την ατμόσφαιρα ιδανική για άτομα που έχουν αλλεργίες ή χρόνιες παθήσεις.
  • Οι θερμαντήρες Micathermic είναι ελαφρύς και λεπτοί. Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία. Πολλοί άνθρωποι τις προτιμούν  επειδή δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
  • Συνολικά παρέχουν γρήγορη, αποδοτική, ασφαλή και φορητή θέρμανση.

You May Also Like