ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ESPRESSO ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Έχουμε επιλέξει για εσάς τις καλύτερες μηχανές espresso για το σπίτι. Χάρη την εφευρετικότητα των κατασκευαστών μπορείτε τώρα κι εσείς να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας φρεσκοκομμένο και μυρωδάτο καφέ από το σπίτι σας πατώντας απλά ένα κουμπί. όμορφες μηχανές που θα ταιριάξουν απόλυτα σε κάθε χώρο και θα σας προσφέρουν υπέροχους espresso, freddo, cappuccino, latte. Ο κατάλογος όμως είναι μεγάλος για αυτό κι εμείς πραγματοποιήσαμε εκτεταμένη έρευνα και θα σας παρουσιάσουμε τις κριτικές μας. Για να πιείτε ένα φλυτζάνι καλό καφέ δεν χρειάζεται να πάτε πλέον σε κάποιο cafe αλλά ούτε και να ξοδέψετε μια περιουσία, αφού οι τιμές τώρα πια είναι περισσότερο προσιτές.

Σε αυτή μας την προσπάθεια δεν επιλέξαμε τα ακριβότερα μοντέλα, αφού αυτά είναι όντως τα καλύτερα, αλλά η επιλογή μας βασίστηκε έχοντας στο νου μας όλα τα πορτοφόλια. Το εύκολο είναι πάντα οι ακριβότερες επιλογές, εμείς εδώ όμως στο best10 αναζητούμε χρήσιμα προιόντα για όλους.

Κύρια χαρακτηριστικά μηχανών για εσπρέσο:

Bar: Μεγάλη προσοχή στην πίεση. Περισσότερα bar δεν σημαίνει και καλύτερα. Αφορούν την πίεση που ασκεί το μπόιλερ στο γκρούπ, στον καφέ. Πρέπει να είναι 15bar.

Ισχύς: Η ισχύς είναι φυσικά σε watt. Συνήθως όσο πιο πολλά τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Ακροφύσιο για αφρόγαλα: Το ακροφύσιο είναι που θα χρησιμοποιήσετε αν θέλετε αφρόγαλα.

Δοχείο νερού: Δεν επηρεάζει την ποιότητα του καφέ. Όσο μεγαλύτερο τόσο πιο αραιά θα θέλει γέμισμα.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ESPRESSO

ΜηχανήΠίεσηΚαφέςΝερό
Delonghi EC68515barΑλεσμένος1.1lt
Izzy 6823 Barista15barΑλεσμένος1.6lt
Krups XP344015barΑλεσμένος1.1lt
ARIETE Retro 138815barΑλεσμένος0.9lt
KRUPS EA810815barΚόκκοι1.6lt
Krups EA816015barΚόκκοι1.8lt
Gaggia Gran Style Lsb15barΑλεσμένος1lt

DELONGHI EC685 Μηχανή Espresso Cappuccino Inox

Ο αγαπημένος σου καφές espresso μπορεί να γίνει πραγματικότητα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με την μηχανή espresso Delonghi EC685. Η μηχανή espresso της Delonghi διαθέτει αντλία με πίεση 15bar αλλά και δοχείο νερού χωρητικότητας 1l, ώστε να ετοιμάσεις πολλούς καφέδες προτού το ξαναγεμίσεις.

Η EC685 χρειάζεται περίπου 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα την ενεργοποιήσεις, ώστε να θερμανθεί και να ετοιμάσεις τον πρώτο καφέ. Σου δίνει δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ μονού ή διπλού espresso, ενώ μπορείς επίσης να προσαρμόσεις την ποσότητα και τη θερμοκρασία του νερού, ώστε ο καφές να έχει τη γεύση που υφή που σου αρέσει.

Κατά τη διάρκεια που ετοιμάζεις τον καφέ, η μηχανή ζεσταίνει αποτελεσματικά το θερμαινόμενο δίσκο στο επάνω μέρος ώστε να τοποθετήσεις τα πλυμένα φλιτζάνια. Κι αν σου αρέσει ο cappuccino, το ρυθμιζόμενο ακροφύσιο στην άκρη μπορεί να σου ετοιμάσει μία πλούσια κρέμα γάλατος, που θα συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τον espresso. Μάλιστα, το ίδιο ακροφύσιο μπορεί να σου δώσει καυτό νερό ώστε να ετοιμάσεις ένα τσάι ή μία ζεστή σοκολάτα.

Η EC685 έρχεται εξοπλισμένη με το σύστημα E.S.E (Easy Serving Espresso) με το οποίο η παραγωγή espresso επιτυγχάνεται μόλις με το πάτημα ενός πλήκτρου και την πλήρωση του φίλτρου με μία μερίδα ESE. Εναλλακτικά θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έτοιμο κομμένο καφέ σε σκόνη. Παράλληλα διαθέτει το σύστημα θέρμανσης Thermoblock για ζεστό νερό και ατμό.

Για εξοικονόμηση ενέργειας η μηχανή espresso απενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν την χρησιμοποιείς ενώ στην περίπτωση που χρειάζεται καθαρισμό και αφαλάτωση, υπάρχει σχετική φωτιζόμενη ένδειξη για να εκτελέσεις τη διαδικασία καθαρισμού.

Δείτε την τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt, Buldoza

Izzy 6823 Barista

Απόλαυση και design. Η μηχανή espresso Barista 6823 της Izzy θα σε εκπλήξει με τον σχεδιασμό και την απλότητα της. Με inox επιφάνεια και όμορφο λιτό σχέδιο, θα δώσει μία μοντέρνα νότα στην κουζίνα σου.
Διαθέτει πίεση 15bar, ακροφύσιο για να φτιάχνεις αφρόγαλα, αποσπώμενο δοχείο νερού 1,6 λίτρων αλλά και 2 φίλτρα για μονή ή διπλή δόση καφέ.
Επιπλέον, θα μπορείς να προθερμαίνεις τα φλιτζάνια σου στην ειδική επιφάνεια, για μέγιστη απόλαυση.

Δείτε την τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt, Buldoza

Krups XP3440

Μηχανή Espresso XP3440 solo της Krups με ισχύ 1460W, πίεση αντλίας 15 bar και Compact σύστημα Thermoblock για προθέρμανση σε λιγότερο από ένα λεπτό. Επιπλέον διαθέτει μεταλλικό ακροφύσιο ατμού για να φτιάχνεις πλούσιο αφρόγαλα για Cappuccino & Cafe Latte.

Δείτε την τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt, Buldoza, Κωτσόβολος

ARIETE Cafè Retro Black 1388

Η νέα καφετιέρα της Ariete, με vintage σχεδιασμό, εξευγενισμένο και φροντισμένο έως τις μικρότερες λεπτομέρειες. Σώμα με μεταλλικά φινιρίσματα, εύκολη στη χρήση, για καφέ όπως ενός μπαρίστα. Έχει ισχύ 900W, δοχείο νερού χωρητικότητας 0,9lt, πίεση αντλίας 15bar, φίλτρο κατάλληλο για αλεσμένο καφέ και για μερίδες καφέ ESE ενώ προσαρμόζεται για χρήση cappuccino ή espresso

Δείτε την τιμή στα καταστήματα: Mediamarkt, Buldoza

KRUPS EA8108

Μηχανή Krups Espresso EA8108 Compact με αντλία πίεσης ατμού 15 bars και με ενσωματωμένο μύλο για κόκκους καφέ 275g. Αποσπώμενο δοχείο νερού 1,6 lt, μεταλλικό ακροφύσιο ατμού για Cappuccino & Cafe Latte και αποσπώμενη θήκη υπολειμμάτων καφέ.

Δείτε την τιμή στα καταστήματα: Eshop.gr, Κωτσόβολος

Krups EA8160

Με τη μηχανή καφέ KRUPS EA8160, πάμε πίσω στις ρίζες του αυθεντικού εσπρέσο. Απολαύστε την αυθεντική γεύση του πλούσιου σε άρωμα καφέ και εσπρέσο χάρη σε ένα συμπαγές μηχάνημα που δεν θέτει σε κίνδυνο τη χωρητικότητα. Ο φιλικός προς το χρήστη σχεδιασμός προσφέρει 3 επίπεδα θερμοκρασίας και 3 βαθμούς άλεσης, έτσι έχετε πάντα τα αποτελέσματα υπό έλεγχο και για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δείτε την τιμή στα καταστήματα: Κωτσόβολος

Gaggia Gran Style Lsb – 950 W

H Gaggia Gran Style Lsb είναι η καφετιέρα, που θα φροντίσει, να φτιάχνεις υπέροχο αυθεντικό espresso ή κρεμώδη cappuccino με πλούσιο άρωμα!Έχει ισχύ 950 W και διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών, που ενισχύουν, την εύκολη χρήση της. Χαρακτηριστικά όπως πίεση 15 bar για Espresso με πλούσια γεύση, νέο κλείστρο φιλτραρίσματος καφέ, διπλών τοιχωμάτων, με ειδικό εξάρτημα δημιουργίας πίεσης για καφέ με πλούσια κρέμα και άρωμα, 2 “perfectcrema” φίλτρα: 1-2 φλιτζάνια / παστίλια, boiler από ανοξείδωτο ατσάλι, ανοξείδωτος θερμαντήρας φλιτζανιών, παροχή ζεστού νερού – ατμού, pannarelo από ABS, αποσπώμενο δοχείο νερού.Η οικιακή συσκευή που θα διευκολύνει την καθημερινότητα σου, είναι εδώ, κουβαλώντας στις πλάτες της περισσότερα από 70 χρόνια παράδοσης Ιταλικού Espresso και ονομάζεται Καφετιέρα Espresso Gaggia Gran Style Lsb – 950W!

Δείτε την τιμή στα καταστήματα: Public

Μηχανή espresso, τι να προσέξω

Σας ενδιαφέρει λοιπόν να αποκτήσετε μια πραγματική μηχανή εσπρέσο, ώστε να μπορείτε να παρασκευάσετε αυθεντικό espresso, cappuccino και latte στην κουζίνα σας. Αυτό είναι σίγουρα μια καλή ιδέα αν σας αρέσει ο καλός καφές και με κάποια καθοδήγηση θα πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη μηχανή εσπρέσο για να ικανοποιήσετε τις ατομικές σας ανάγκες, τις επιθυμίες και τον προϋπολογισμό σας. Με ένα καλό μηχάνημα, ποιοτικό καφέ εσπρέσο, λίγη πρακτική και λίγη υπομονή, σύντομα μπορείτε να γεμίζετε το φλιτζάνι σας με καθαρή απόλαυση που ανταγωνίζεται ή υπερβαίνει τους καφέδες από τα καλύτερα καφέ. Και η ομορφιά της ιδιοκτησίας και του mastering της δικής σας μηχανής εσπρέσο είναι ότι μπορείτε να ετοιμάζετε οποτεδήποτε θέλετε, με τον τρόπο που σας αρέσει και σε ένα κλάσμα του κόστους ανά φλιτζάνι έναντι της εξόδου σε εστιατόριο ή καφέ. Οι περισσότερες από τις μηχανές εσπρέσο που μεταφέρουμε περιλαμβάνουν ένα ακροφύσιο ατμού για αφρόγαλα ώστε να μπορείτε να προετοιμάσετε καπουτσίνο, φρέντο και latte επίσης.

Υπάρχουν πέντε (5) γενικά είδη μηχανών εσπρέσο που περιγράφονται παρακάτω, το πρώτο βήμα στη διαδικασία σας θα πρέπει να είναι να περιορίσετε ποιο τύπο μηχανής είναι καλύτερο για εσάς. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Επιθυμητή ευκολία στη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων βημάτων για καθάρισμα, προσπάθεια που απαιτείται για τη βελτιστοποίηση των εσπρέσσο σας, πρόσθετο εξοπλισμό που μπορεί να χρειαστεί (όπως μύλος καφέ) και απαιτήσεις καθαρισμού / συντήρησης.
  • Η προτίμησή σας είτε προς την απλότητα, είτε για την υψηλή τεχνολογία με πολλά χαρακτηριστικά και αυτόματες λειτουργίες.
  • Ο χώρος που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε σε μια μηχανή εσπρέσο. Ορισμένες μηχανές είναι πολύ μικρές και συμπαγείς, ενώ άλλες (ειδικά υπερ-αυτόματες μηχανές) μπορεί να είναι αρκετά μεγάλες.
  • Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο προϋπολογισμός σας €€€.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να απολαύσετε αυθεντικό, νόστιμο εσπρέσο, καπουτσίνο, φρέντο και latte στο σπίτι. Σημαντικότερη είναι η ποιότητα των κόκκων espesso και του μύλου καφέ (για να εξασφαλιστεί η σωστή λεπτότητα και η συνεκτικότητα του αλέσματος).

Ημιαυτόματες μηχανές εσπρέσο

Οι ημιαυτόματες μηχανές εσπρέσο είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι, οι οποίοι διαθέτουν μια ηλεκτρική αντλία ζυθοποίησης που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με το χέρι από τον χρήστη. Αυτά τα μηχανήματα είναι σχετικά απλά στη λειτουργία τους, αλλά (μαζί με μηχανές τύπου μοχλών) χρειάζονται την πιο χειροκίνητη παρέμβαση.

Τυπικά βήματα με ημιαυτόματα μηχανήματα εσπρέσο:

  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει νερό στη δεξαμενή, ενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος και περιμένετε μέχρι να θερμανθεί το μηχάνημα (συνήθως μερικά λεπτά).
  • Αφαιρέστε τη χειρολαβή του πορταφίλτρου (που συγκρατεί το μεταλλικό καλάθι φίλτρου).
  • Γεμίστε με την απαιτουμενη ποσότητα εσπρέσο στο φίλτρο και σφίξτε (πατήστε) προς τα κάτω.
  • Επανατοποθετήστε , τοποθετήστε τη στάμνα (ή κύπελλο) κάτω από το πώμα και πατήστε το διακόπτη βρασμού.
  • Μόλις επιτευχθεί ο επιθυμητός όγκος βρασμού, απενεργοποιήστε το διακόπτη βρασμού.
  • Επαναλάβετε εάν θέλετε.

Η παραπάνω διαδικασία είναι αρκετά απλή και με λίγη πρακτική μπορείτε να δημιουργήσετε πλούσιο, αυθεντικό εσπρέσο τόσο καλό όσο και καλύτερο από οποιοδήποτε cafe. Ορισμένοι πειραματισμοί απαιτούνται για να επιτευχθεί ένας τέλειος εσπρέσο. Ωστόσο, οι κύριες μεταβλητές περιορίζονται κατά κύριο λόγο στην ποιότητα του εσπρέσσο και την πίεση.

Βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με τις μηχανές ημι-αυτόματων εσπρέσο:

Σχετικά εύκολο στη χρήση, αλλά απαιτούν περισσότερη χειροκίνητη παρέμβαση και μπορεί να είναι λίγο βρώμικο (αλλά αξίζει τον κόπο!).

Με κάποια πρακτική και καλής ποιότητας καφέ, μπορεί να παράγει αυθεντικό εσπρέσο με παχιά κρέμα.

Προσφέρει ευελιξία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καφέ εσπρέσο που επιθυμείτε και να διαφοροποιήσετε την λεπτότητα του αλέσματος, τον όγκο του αλεσμένου καφέ και την πίεση για να επιτύχετε τα προσωπικά επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι περισσότερες μηχανές είναι σχετικά απλές μηχανικά και συχνά δεν έχουν πλάκες κυκλωμάτων ή περίπλοκους εσωτερικούς μηχανισμούς.

Η τιμή κυμαίνεται λίγο κάτω από 50€ για μια οικονομική μηχανή. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ακόμα και οι μηχανές αντλίας χαμηλών τιμών μπορούν να παράγουν έναν εξαιρετικό, αυθεντικό εσπρέσο. Συνήθως καθώς αυξάνεται η τιμή, θα βρείτε πιο καλή κατασκευή, υψηλότερο στυλ και πιθανόν περισσότερα χαρακτηριστικά.

Αυτόματες μηχανές εσπρέσο

Οι υπερ-αυτόματες μηχανές εσπρέσο είναι εξελιγμένες μηχανές που ξεκινούν από το κόκκο μέχρι το κύπελλο με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρησιμοποιούν έναν ενσωματωμένο μηχανισμό αλέσεως καφέ και μηχανισμούς παρασκευής καφέ που αλέθουν αυτόματα τον καφέ, γεμίζουν και σταθεροποιούν το φίλτρο, παρασκευάζουν έναν προκαθορισμένο όγκο και στη συνέχεια απορρίπτουν τους χρησιμοποιημένους χώρους καφέ σε εσωτερικό δοχείο απορριμμάτων. Κάθε κύκλος διαρκεί συνήθως μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί. οπότε μπορεί εύκολα να επαναληφθεί για να τραβήξει μια άλλη βολή. Αυτά τα μηχανήματα μπορούν επίσης να κάνουν αφρόγαλα για την παρασκευή καπουτσίνο ή latte χρησιμοποιώντας είτε ένα ατμόμετρο ή αυτόματο σύστημα, ανάλογα με το μοντέλο.

Τυπικά βήματα ζύμωσης με υπερ-αυτόματες μηχανές εσπρέσο:

  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει νερό στη δεξαμενή και κόκκους καφέ στο μύλο, ενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος και περιμένετε μέχρι να θερμανθεί το μηχάνημα (συνήθως μερικά λεπτά).
  • Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι κάτω από την κεφαλή.
  • Πατήστε ένα κουμπί που έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων. το μηχάνημα θα αλέσει τον καφέ, θα γεμίσει το καλάθι του φίλτρου με αλεσμένο καφέ και θα το βάλει στη βάση, θα παρασκευάσει έναν μετρημένο όγκο εσπρέσο και στη συνέχεια θα περάσει το χρησιμοποιημένο χώμα καφέ σε εσωτερικό δοχείο αποβλήτων.
  • Αυτό είναι συνήθως αυτό! Τώρα μπορείτε να φτιάξετε ένα άλλο πλάνο αν το επιθυμείτε.

Βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με τις υπερ-αυτόματες μηχανές εσπρέσο:

  • Πολύ εύκολο στη χρήση, χωρίς πρακτική ή δεξιότητα, απλώς γεμίστε το νερό και τους κόκκους καφέ, στη συνέχεια πατήστε ένα κουμπί.
  • Όλα τα μοντέλα σούπερ-αυτοκινήτων μπορούν να παράγουν έναν καλό εσπρέσο (υποθέτοντας τη χρήση ποιοτικών κόκκων εσπρέσο). Ωστόσο, δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ ένα που θα μπορούσε να παρασκευάσει έναν εσπρέσο τόσο παχύ και κρεμώδη όσο μια καλή ημι-αυτόματη μηχανή. Αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ένα αποτρεπτικό, ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι ακόμα καλά ή καλύτερα από τις περισσότερες καφετέριες, ειδικά αν σχεδιάζετε να το ανακατεύετε με αφρόγαλα για καπουτσίνο ή λατέ.
  • Σε γενικές γραμμές, οι αυτόματες έχουν λιγότερη ευελιξία, αλλά αυτό εξαρτάται από τις δυνατότητες / προσαρμογές του συγκεκριμένου μοντέλου, όπως η δυνατότητα ρύθμισης της λεπτότητας του μύλου, του όγκου βρασμού, της θερμοκρασίας του νερού κλπ.
  • Οι υπερ-αυτόματες μηχανές είναι πιο περίπλοκες εσωτερικά από τις ημιαυτόματες, δεδομένου ότι πρέπει να μεταφέρουν αυτόματα τον αλεσμένο καφέ, την ταμπακιέρα κλπ. Και σχεδόν όλες οι μηχανές σούπερ-αυτόματου εξοπλισμού βασίζονται σε μία ή περισσότερες πλακέτες υπολογιστών.
  • Συνήθως χρειάζονται περισσότερο χώρο αντί για ημι-αυτόματες μηχανές, μερικά μοντέλα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα αν και είναι διαθέσιμα και αυτά τα αρκετά συμπαγή μοντέλα.
  • Οι τιμές κυμαίνονται από λίγο κάτω από € 300. Τυπικά, καθώς αυξάνεται η τιμή, θα βρείτε περισσότερες λειτουργίες και ρυθμίσεις (κουδούνια και σφυρίγματα). Ωστόσο, δεν αναμένουν κατ ‘ανάγκη την ποιότητα του espresso να ποικίλει πολύ μεταξύ των μοντέλων.

Μηχανές με κάψουλες Espresso

Οι μηχανές εσπρέσο με κάψουλα είναι η απόλυτη ευκολία και ιδανικές για γραφεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών φαγητού καθώς και στο σπίτι. Απλά εισάγετε μια κάψουλα που είναι προγεμισμένη με αλεσμένο καφέ μέσα στο μηχάνημα και πατήστε ένα κουμπί για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο, παχύ αυθεντικό εσπρέσο. Τα περισσότερα από τα μηχανήματα εσπρέσο κάψουλας είναι επίσης εξοπλισμένα με ένα ακροφύσιο για την παρασκευή καπουτσίνο και ποτών latte, αλλά ελέγξτε το μοντέλο, καθώς μερικά έχουν σχεδιαστεί για να παρασκευάζουν εσπρέσο μόνο.

Τυπικά βήματα χρησιμοποιώντας μηχανές καψουλιών Espresso:

  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει νερό στη δεξαμενή, ενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος και περιμένετε μέχρι να θερμανθεί το μηχάνημα (συνήθως μερικά λεπτά).
  • Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι κάτω από την κεφαλή.
  • Τοποθετήστε μια κάψουλα εσπρέσσο και πατήστε ένα προ-προγραμματισμένο κουμπί παρασκευής. τα περισσότερα μοντέλα θα σταματήσουν αυτόματα μόλις επιτευχθεί ο σωστός όγκος espresso.
  • Επαναλάβετε εάν θέλετε.

Βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με τις μηχανές εσπρέσο με κάψουλες:

  • Πολύ εύκολο στη χρήση, χωρίς πρακτική ή δεξιότητα, απλά γεμίστε το νερό, τοποθετήστε μια κάψουλα και, στη συνέχεια, πατήστε ένα κουμπί.
  • Όλες οι μηχανές μπορούν να παράγουν έναν εξαιρετικό εσπρέσο (υποθέτοντας τη χρήση καψουλών εσπρέσο ποιότητας), με μια μεγάλη ποικιλία από ιταλικές μάρκες και μείγματα διαθέσιμα. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι κάθε μηχανή μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τον συγκεκριμένο τύπο (μέγεθος / σχήμα) της κάψουλας που σχεδιάστηκε, γι ‘αυτό είναι καλή συμβουλή να ελέγξετε πρώτα τη διαθεσιμότητα των μαρκών και των μιγμάτων που προτιμάτε προτού κάνετε μια τελική επιλογή του μηχανήματος.
  • Η εσωτερική πολυπλοκότητα των περισσότερων μηχανών βρίσκεται κάπου μεταξύ μοντέλων ημιαυτόματων και υπερ-αυτοκινήτων. οι περισσότεροι έχουν μια πλακέτα υπολογιστή και μερικούς μηχανισμούς για τη μεταφορά της κάψουλας.
  • Ο απαιτούμενος χώρος ποικίλει μεταξύ των μοντέλων, μερικοί είναι εξαιρετικά συμπαγείς, ενώ άλλοι είναι αρκετά μεγάλοι.
  • Οι τιμές κυμαίνονται από λίγο κάτω από 50€ και πάνω.

You May Also Like